OUR STORY

Don’t just look at the stars. Be one.

Alle kleding van Velocity is bedrukt met het heelal. Het heelal is oneindig, bovendien is er nog eindeloos veel te ontdekken over het heelal. De gedachtes en motivaties om jezelf te ontdekken en jezelf uit te dagen staan bij Velocity centraal. Daarom vind je midden in ons design de dubbele V-ster. Deze ster symboliseert jou. Jij staat aan het begin van elke nieuwe uitdaging.

De eerste stap kan alleen jij maken. Bij Velocity is het onze missie om je daarbij te helpen, te steunen en te inspireren.

Tell your story through your style

Duurzame kleding

We vinden het belangrijk om ons als merk in te zetten voor duurzaamheid. Dat begint met transparantie. Transparantie is iets dat vaak wordt vergeten.

Als kledingmerk wilden we ons verhaal beginnen aan het begin van onze supply chain. Met ons fairtrade-handelsmerk, SA-8000-productienormen, een BSCI-toeleveringsketen en een Detox Greenpeace-certificering kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in onze toeleveringsketen blijft glimlachen.

Inklapbare content

FAIRTRADE TRADEMARK

De producten van Velocity hebben het Fairtrade keurmerk. Dit handelsmerk garandeert dat onze kleding wordt gekocht tegen een eerlijke prijs met eerlijke handelsvoorwaarden. Afspraken over prijs- en inkoopgaranties met kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden stellen hen in staat om van hun werk te leven, maar ook om verder te investeren in een duurzame toekomst. Deze toekomst willen we als merk ondersteunen.

BSCI SUPPLY CHAIN

Onze toeleveringsketen is aangesloten op BSCI (Business Social Compliance Initiative). Dit is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen.

SA-8000 PRODUCTION NORM

Onze productie heeft de SA-8000 norm. SA-8000 is ‘s werelds toonaangevende internationale standaard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is een toetsbare certificering op basis van internationale normen voor de werkomgeving zoals vastgelegd in de verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

DETOX GREENPEACE CERTIFICATION

Ook heeft onze supply chain de DETOX-certificering van Greenpeace. Deze certificering is gericht op het veilig, milieuverantwoord verven en bleken van stoffen. Hergebruik van water en energie en biologisch afbreekbare kleur- en kleurstoffen staan ​​hierbij centraal. Giftige chemische vervuiling is een levensbedreigend probleem voor een zeer grote bevolkingsgroep in Oost-Azië. Honderden miljoenen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Wij als Velocity willen dat hier een einde aan komt.